Lalla i London

2013-11-28
19:40:00

Hej tomtegubbar
I lördags var jag och två svenska pinglor på julmarknaden i Svenska Kyrkan. Kunde inte missa tillfället att få äta lussekatter minsann. Rent generellt är jag ju något av en julmarknadsperson, då jag gillar maten, godiset, pysslet och allt runt omkring, så jag var jätteglad då jag insåg att jag skulle vara ledig och kunna gå.
 
Självklart klämde jag i mej både julmust, saffransbulle och pepparkakor. Passade även på att köpa lite svenskt bröd så jag slipper toast några dagar (ja, jag saknar redigt matbröd och är usel på att baka) och - hör och häpna - ett paket jordgubbskräm. Har väl aldrig direkt varit nån krämälskare, men typ dagen innan julmarknaden drabbades jag av en oförklarlig längtan efter just jordgubbskräm. Kom på att det kanske skulle vara en trevlig variation på min kalla lunch (och för att utveckla detta sidospår så är det så att vi inte har en micro i lunchrummet i min ordinarie butik och jag är rätt så trött på sallad ôm en säjjer så...)
 
Kikade lite på julpynt och annat och hade en trevlig dag med vännerna. En tur till High Street Kensington för inköp att julsaker från Butlers och ett par varma fleecejackor på H&M gjorde dagen komplett innan jag drog hem till mej igen.
 
 
 
 
 

2013-11-26
22:40:00

Hemma på slottet
Haha, jag är visst lite sparsam med inläggen i bloggen...
 
Nu har jag iallafall flyttat in i mitt nya hem och dessutom hunnit bo in mej lite. Har fått saker och ting på plats och nu känns det som mitt!
 
Veckan innan jag flyttade tog jag en tur till IKEA då jag kände att jag behövde en hylla till förvaring + lite andra grejer. Som vanligt fick jag med ett par extraprylar hem, men det va inte så illa som det kan va iallafall. Till viss del berodde det kanske på min irritation över att mitt presentkort försvunnit. Spårlöst borta är det. Det som jag sparat på och tagit med mej nu för att jag verkligen skulle komma att behöva det. Surt som räven tydligen sa...
 
Handlade iallafall och med den stora, blå IKEA-kassen blev det TIO kassar och väskor som skulle fraktas från min väns lägenhet. T-I-O!!! Och då hade jag redan dragit dit två resväskor och en stor kasse. Visserligen var det inte bautagpåsar/väskor, men ändå. HUR har det gått till att jag redan samlat på mej så mycket saker? Plus att jag hade hyllan, en spegel och en liten minibyrå som jag fått från jobbet. Är förvånad (och smått imponerad...) själv.
 
Jaja, nu är jag iallafall på plats, mina nya flatmates är snälla och förutom två saker är allt rätt så bra. Det som inte är helt perfekt är två vanliga, engelska problem: Det är ganska kallt i lägenheten (isolering är ett koncept som de inte riktigt fattat i det här landet) och det är oerhört lyhört (just det, isoleringen är dålig...). Min granne har till exempel fet motorcykel som hen startar halv sju varje morgon och jag hör när folk knallar förbi i högklackade skor (nej, jag skämtar inte). Dessutom verkar de ha nån morgonflygrutt som går ganska nära huset. Men annars är allt bra! ;-)
 
 
Japp, så här ser det ut, mitt fantastiskt stooora rum. Kan det va 7 kvadrat kanske? 8kvm med garderoben? Lägg märke till två viktiga saker: 1. Så städat det ser ut (än så länge) och 2. att jag har köpt en fint adventsstjärna på IKEA. Eftersom engelskmän inte fattar det här med adventsbelysning så är det ingen som ojar sig över att jag plockade fram den en vecka för tidigt. Mina flatmates tyckte tvärtom att det va en cool lampa. Yes, thank you very much.
 
Så, nu kan ni komma och hälsa på (men bara en i taget och det blir nog madrass i vardagsrummet...)
 
 
 
 

2013-11-06
23:52:00

Bomber och granater - eller fyrverkerier
Ja, jag blir verkligen som ett barn på julafton då det vankas fyrverkerier!
På grund av denna kärlek till färggrann kvällsunderhållning så har jag givetvis sett fram emot Guy Fawkes Night.
 
Den 5 november varje år firas Bonfire Night till minne av en arrestering. Kan låta lite udda kanske, men Guy Fawkes var en av konspiratörerna i sammansvärjning vars syfte var att spränga parlamentsbyggnaden och mörda kungen (Jacob I av England för övrigt...). Vid midnatt natten till 5 november 1605 genomsöktes Westminsterpalatset och Mr Fawkes hittades där han satt på en kruttunna och väntade på att få tutta på. I glädjen över att ha avstyrt attentatet bestämde man sig för att fira att kungen inte exploderat och det bästa sättet var att tända brasor (tjoho, vi eldar lite vettja, så blir det festligt!).
 
Hur som helst, för att inte göra nån länge utläggning om detta (ni kan väl googla...) så har man varje år en massa fyrverkerier runt denna tiden på året och just den 5 november är själva Bonfire Night. Hade mer eller mindre bestämt mej för att försöka ta mej iväg och se nått förstaklassigt fyrverkeri. När jag under lördagskvällen blev varse om att flera av de bästa fyrverkerierna brändes av redan då så blev jag en smula besviken eftersom jag missade dem. Faktum är att det smällts och fyrverkats i hela fem kvällar. Nått speciellt fyrverkeri kom jag inte iväg på igår för att 1. jag visste inte rikigt vart jag skulle gå och 2. jag var för trött/frusen och hade huvudvärk efter jobbet.
 
Inte riktigt så jag hade tänkt mej alltså, men fick iallafall en snabbtitt på finalen av en display utanför jobbet och när jag kom hem brände de av några hundra pounds som lyste upp himlen bakom husen mittemot. Jaja, jag får väl va nöjd med det lilla.
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-11-02
12:14:43

Äntligen helg!
Glad som en lärka, för det är min lediga helg (den första av två innan jul...)
 
Denna vecka har jag haft besök från Sverige. Therese + delar av hennes goa familj kom till min stad och vi passade på att hänga lite. På måndagen blev det middag i Kilburn, på onsdagen heldag på Oxford Street, en after shopping-pint på Waxy O'Connors och en sen sightseeingpromenad förbi Trafalgar Square, Big Ben och London Eye. Har en liten rutt som jag brukar gå, då folk som inte varit i London får se en massa "måste-sevärdheter" på ett snabbt och lätt sätt. Guidar er gärna ;-)
 
Faktum är att jag skulle kunna tänka mig jobba som guide. Tycker att det är roligt att lära mer om olika saker och har (som ni vet, ni som känner mej) inget emot att prata inför folk. Har en del idéer, men frågan är hur man överlever på det?! Får nog fundera vidare. Kanske ett deltidsjobb vore grejen, så kunde jag kombinera det? Vad tror ni?
 
 
Waxy's (där jag åxå hade mitt födelsedagskalas förra året)