Lalla i London

2014-02-23
21:44:00

Ska det äntligen hända nått?
Hysch, hysch, det här är lite hemligt... Eller kanske inte superhemligt, men har inte planerat att gå ut med det på facebook direkt...

Nästa vecka har jag bokat in en jobbintervju på IKEA. En tjänst som Visual Merchandiser - precis det som jag velat göra hela tiden! Det har varit omöjligt att ens få feedback på mina ansökningar, men ÄNTLIGEN vill nån träffa mej! Det är just nu bara två små kruxsaker: Jag jobbar egentligen den dagen och kan inte byta med nån (har kollat) och dessutom har jag av nån konstig anledning inte sparat jobbeskrivningen och vet således inte hur lönenivån ser ut. Jag måste liksom tjäna mer än jag gör nu, annars är det rätt så kört!

Jaja, fortsättning följer!

 

2014-02-20
23:55:57

La det swinge
Wohooo!
 
Ni som känner mej vet nog kanske hur ogärna jag dansar. Förr skuttade jag gärna runt på dansgolvet, men nånstans för x antal år sedan så tappade jag takten och hittade den inte igen. Det blev liksom mindre roligt när rytmen försvann.
 
För några veckor sen googlade jag för att försöka hitta lite rockabilly i London. Ställen att gå till för att få höra min musik, och inte housegarageeurodiscohårdrockspunk. Råkade snubbla över några olika swingdanceklubbar och dansklasser och tänkte att det kanske kunde va kul nångång. Idén fick gro lite och ikväll var det dags för premiär!
 
Sagt och gjort, efter jobbet åt jag middag på puben och sen traskade jag med förväntansfulla steg iväg mot danslokalen i Hammersmith. Beginners class passade mej perfekt. Några kunde faktiskt dansa och några var lika nya som jag. Ett rejält gäng på kanske 60 pers! Och i motsats till i Sverige var det lika många män som kvinnor, vilket ju alltid är en fördel när man dansar pardans.
 
Hur det gick? Mnja, jo, men... Efter ganska många skratt och muttermutter från min sida fick jag faktiskt kläm på hur man gör. Såklart det va lättare att dansa med nån som visste vad de gjorde, men till sist gick det faktiskt riktgt bra. Tänker minsann gå dit nästa vecka igen om inget oförutsett händer. Kanske kan jag lära mej dansa igen?!
 
 
Bild från Swinglands hemsida - klicka HÄR om du vill veta mer
 
 

2014-02-17
00:17:00

Marknadsdag
Eftersom jag inte vill att min goda vän T ska vara arg för att jag inte uppdaterar min blogg tillräckligt ofta så kommer här ett kort inlägg:

Idag har jag varit på marknad. Först till Brick Lane, där det va mest skit och dessutom rökte nån på, och jag tycker det luktar så JETE-EKLITT :-( Hittade iallafall lite roliga sidomarknader som va väl värda resan.

Sen gick jag till Spitalfields och det va mycket bättre. Hittade butiken Collectif som säljer retrokläder och köpte minsann både en klänning och en cardigan. Dessutom va det på rea så jag är mucho nöjdos!

 
 
 

2014-02-09
15:01:00

Celebrations
Japp, det har klagats lite för att jag är så dålig på att uppdatera. Blir nog aldrig någon bloggdrottning, men här får ni iallafall ett litet inlägg:

Förra helgen hade jag besök från Sverige. Jessica kom på fredagskvällen och sen var det full rulle i drygt två dygn, med mjukstart på puben redan samma kväll.

Lördagen blev en shoppingdag - Primark och Victoria's Secret fanns såklart på programmet som alltid när man har besök :-) Hem och svida om och ta ett glas champagne innan vi drog på restaurang. Trots att vi va ganska försenade i schemat fick vi vårt bokade bord på Roadhouse i Covent Garden. Dagens tips: Hade bokat genom toptable.co.uk och fick ett erbjudande om 50% på all mat. Helt klart otroligt prisvärt! Supergo mat, american style, restulterade i två proppmätta brudar. Stället i sig är en partyklubb (har varit där på kalaserande några gånger i mina yngre dar...) och musiken därefter. Inget för en romantisk middag men det är helt okej att äta där om man är i party mode. Avrundade kvällen med en tur till the Blues Kitchen i Camden, då de bjöd på lite lördagsrockabilly.

På söndagsmorgonen va vi uppe och hoppade tidigt igen. Tog tuben till Westminster och min vanliga guiderunda, fast körde den baklänges den här gången. Bättre så faktiskt - kanske ska göra så varje gång istället!? På Trafalgar Square väntade tusentals människor på att den kinesiska nyårsparaden skulle börja, men eftersom vi hade lite kort om tid skippade vi det. Lunch, lite mer shopping och sen Madame Tussauds var vårt nästa mål. Det är ju inte så länge sen jag var där, men det är ändå roligt :-) Sen blev det middag och en tur till Piccadilly Circus innan vi med trötta fötter (iallafall jag...) åkte hem igen.

TACK Jessica för en otroligt rolig helg!