Lalla i London

2015-11-19
13:16:49

Londonsvenskar
Följer en sida på facebook som heter LondonSvenskar och hej, så underhållande det är ibland.

Vet inte om det är ett tecken på den allmänna latheten som tycks blir mer och mer accepterad, men på LondonSvenskar kryllar det av människor som varken orkar att googla eller använda den enkla sökfunktionen på sidan. De frågar samma saker om och om igen, ibland tom med orden "jag vet att detta tagits upp tidigare". Ibland är det nya ansikten som ställer exakt samma fråga som i inlägget precis innan. Allra mest handlar det om saker som hur mycket ligger hyran på i London (samma sak som att fråga hur mycket en bil kostar, utan hänsyn till märke, skick, mil etc), hur det funkar med proof of address (igen: prova sökfunktionen eller skrolla i max 20 sekunder) och "hjälp, jag har blivit sjuk men har ingen gp (husläkare) för att jag varit lat och inte orkat fixa det när jag var frisk" (och för jag ignorerat de 30 inläggen där det står att man bör ha en gp om man vill ha vård).
 
Ibland skrattar jag åt skiten och undrar hur de över huvud taget klarar att överleva. Och att de blir så chockade av verkligheten, trots att det som sagt var upprepats om och om och om igen. Har två bekanta som ofta svarar samma sak fast på olika inlägg flera gånger i veckan och beundrar deras tålamod då jag vill skrika MEN GOOGLA DÅ!

En av de mest vanliga frågorna just nu handlar om holding deposit. Holding deposit används ofta av ganska oseriösa bostadsförmedlare för att säkra lägenheten och för att hålla den till en ny hyresgäst. Ganska ofta är det lurendrejeri då de påstår att de ska ta bort den från annonssajter, vilket de sällan gör, och sedan duger inte dina referenser/borgenär/kreditupplysning eller något annat. Skillnaden på en holding deposit och en vanlig deposit är att den förstnämnda är en avgift och den andra en ren deposition. Är inte säker, men tror att holding deposit faktiskt kan vara olagligt i Sverige, vilket kan vara orsaken till att många inte fattar. Men å andra sidan, när man följer LondonSvenskar så står det klart och tydligt på sidan - minst en gång i veckan till och med! - att holding deposit inte är särskilt positivt och att risken är stor att du blir lurad. 
 
Varför finns det så många som inte orkar ta reda på fakta som till och med presenteras framför ögonen på dem, istället för att fråga samma sak en gång till? Svaret blir ju ändå detsamma, fast det kanske är just det som är problemet? Att de vill ha ett annat svar för att de antingen redan gjort misstaget, för att det passar deras verklighet och anledning bättre eller för att "så funkar det inte i Sverige". De har mycket att lära, dessa immigranter...
 
Nu ska denna lyxinvandrare åka till jobbet. Hej på er!
 
 
Nej, bilden är inte tagen idag men ja, det är precis lika mulet med regn i luften just nu.
 
 
 
Taggar: London, boende, invandrare, svensk i London;

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: