Lalla i London

2014-12-21
11:23:00

Ljus i håret
I gårdagens inlägg nämnde jag att jag var och såg ett litet luciatåg på självaste Luciadagen. Betoningen ligger verkligen på litet, då de bara var en lucia, tre tärnor och en ståbasist. De sjöng några traditionella och några mer ovanliga sånger både på svenska och engelska och så några betydligt jazzigare versioner av julmusik. Fint va det iallafall och så fick jag ju både lussebulle och must :-)


2014-12-20
11:44:00

Nu är det (snart) jul igen!
Ojoj, ibland går tiden verkligen fort oavsett om man har roligt eller inte... Så här i julmånaden har det varit fullt upp med lite allt möjligt. Bland annat har jag varit på luciakonsert på ScandiKitchen (skandinaviskt café och butik nära Oxford Circus), personalfest på den gamla vattenhålet TigerTiger och haft en liten, liten julmiddag hemma. Jag har jobbat lite extra, varit på träff med hamburgerklubben och spenderat lite för mycket tid och pengar i butiker.
 
Dessutom har jag ägnat timmar och timmar åt att försöka hitta en bra, ny flatmate. En tjej ska nämligen flytta och vi behöver nån ny till singelrummet. Trodde det skulle va lätt som en plätt eftersom det är ett ovanligt fräscht rum för den hyran, men det har visat sig vara svårare än väntat. Har två krav; att den som flyttar in inte är rökare och att hon (ja, det är ett krav det åxå) är vuxen - helst runt 30 eller äldre. Har fått en massa intressanta svar, bland annat från en 16-åring som påtalade sin mogenhet (ah, det var inte meningen att jag skulle skratta??) , ett antal spanjorskor som inte kan engelska, och en fransk tjej som presenterade sig som väldigt "precise" (undrar fortfarande hur PRECIS hon menade att hon var). Fem tjejer har varit här och tittat på rummet. En skulle ha passat fint men hon ändrade sig hela tiden om huruvida hon ville flytta in eller inte, en tyckte att rummet var för litet, en hittade ett rum närmare jobbet som hon inte ens hade än och de två andra var en obekäm svenska och en spanjorska (ja det va ju det där med engelskan och rökningen då...). Får ta nya tag efter jul!
 
Nu ska jag försöka packa så jag kan relaxa resten av helgen. På måndag efter jobbet åker jag direkt till Gatwick för vidare transport till fina Värmland!! Slänger med en bild på vår fina gran åxå. Min förra flatmate lämnade kvar sin gamla. Tyvärr gick den nedersta delen sönder när jag försökte sätta ihop dreten, så det blev en mindre gran än beräknat... Haha, köpa ny nästa år kanske?
 
 
 
 
 

2014-12-03
22:00:00

Believe it or not
Jesus H Roosevelt Christ! Jag bloggar igen! Haha, har väl bara en läsare kvar, men jag får väl underhålla henne (dej) iallafall.

Jag har faktiskt aldrig på allvar sett en rugbymatch, trots att det är en stor sport i England. I lördags jobbade jag dock under en match på Englands nationalarena Twickenham Stadium. Hade ett otroligt roligt skift med bra kollegor och toppenmanagers. Såna jobbdagar kan jag leva med, trots att det va på min egentliga lediga dag och lönen är usel. Lär mej hela tiden mer och mer och det är ju själva syftet.

Matchen då? Det var landskamp mellan England och Australien och tydligen vann hemmalaget. Såg ca 2 minuter, så jag fick egentligen inget bättre grepp om varken regler eller taktik...