Lalla i London

2015-12-17
22:46:29

Nu är det (SNART) jul igen!
Gaaaah, imorrn är det sista riktiga dagen på jobbet. Ja, innan jul alltså, för det verkar ju som om jag får komma tillbaks i januari (tack och lov). Ska visserligen jobba måndag, tisdag och onsdag nästa vecka men har knappt nått att göra egentligen. På måndag ska det levereras kaffe och kakor till fyra mindre, interna möten. Resten av veckan - ingenting. Det känns ta mej tusan som att ha semester på jobbet! "Working 9 to 5, for service and devotion, You would think that I would deserve a fat promotion". Eller nått... Ska iaf jobba 9 till 5. Perfekt. 
 
Ser ut som om jag faktiskt äntligen fått till nån typ av nyårsplaner. Ska eventuellt vara värd för ett Putney Social-event (tror att jag berättat om Putney Social? I korta drag är det en löst sammansatt grupp som ordnar event med tanken att folk ska träffa nya kompisar och umgås på ett enkelt sätt) på en pub nere vid floden. Killen som är huvudarrangör skulle dock ha lagt upp eventet på nätet i igår innan han åkte på en weekendresa, vilket han inte gjorde, så vet inte om det kommer bli för snålt om tid. OM det inte skulle bli nått av har jag iaf en reservplan och en kompis som är sugen på middag osv. Känns faktiskt som om det kommer bli en bra nyårskväll! Fast först; Värmland och julfirande. Vem vill leka fest på annandagen?
 
 
Julskyltningen på fiiiina Fortnum & Mason går inte av hackor. Men så handlar ju drottningen här åxå...
 
 

2015-12-14
00:09:48

Luciadagen utan sång
Full rulle. Så har det varit på både jobb och fritiden den senaste veckan. Har haft mycket att pyssla med och arbetspassen har varit långa (alltså; mer pengar till mej!) så har inte riktigt orkat engagera mej i nån blogg. Sorry, jag veeeeet att ni saknat mina inspirerande och intressanta texter (eller så har ni inte ens tänkt på att kolla om jag skrivit nått alls...) 
 
Har som sagt jobbat och jobbat den senaste tiden. Två riktigt sena fredagskvällar och där emellan vanliga kvällspass. Helgerna har ju iofs varit lediga, men förra lördagen hjälpte jag till att dela ut kataloger utanför en Gudrun Sjödén-butik. De har en vanlig butik nära Covent Garden, men just nu har de även en liten pop up store i Marylebone och de behövde lite hjälp då Gudrun själv besökte butiken. Hade en trevlig dag som jag avslutade med en promenad via Oxford Street, genom Mayfair till Green Park då jag tittade på julskyltning. Trevligt. Och när jag inte jobbat eller tittat i skyltfönster har jag letat julklappar. Inte för att jag köper så många, men vill ju hitta rätt. Vet inte hur det gick med den saken. Hoppas mottagarna blir nöjda iaf... 
 
Efter sista julklappsrundan denna söndagseftermiddag så har jag haft en lat kväll. Hade funderingar på att gå på nått slags luciafirande - svenskt givetvis eftersom det inte alls är brittiskt. Släppte dock tanken, då jag ville använda mina slantar på annat. Dessutom kände det verkligen som att jag behövde varva ner lite och ta saker som de kommer. Nästa helg planerar jag att behöva två hela dagar hemma med netflix och packa kappsäcken. Under julen kommer jag nämligen va i VÄRMLAND. Tjohoooo! Och det bästa med det är att mina fina brorsöner kommer vara hos min pappa när jag är där, och de får sina julklappar på julafton för en gångs skull. Ska bli så himla mysigt!
 
 
Har tagit med adventsljusstaken som mormor gav mig för kanske 25 år sen. I England firar de inte adventstiden som i Sverige, men jag är ju en typisk invandrare som vägrar överge mina egna, svenska traditioner. Såklart... Tomten i träskon är för övrigt en av de första julklappar som lillebror C valde ut till mej. Jättesöt!
 
 

2015-12-04
13:31:00

Den här jäkla invandraren
Japp, idag har jag varit till doktorn och snyltat på Englands fria sjukvård igen. Det är superbra att jag kan göra det, för det känns som om min gamla krôpp behöver lite vård då och då nu för tiden. När folk sa att de kände sig gamla efter 40 så trodde jag nog att det var lite skämtsamt sådär, men de senaste åren har jag märkt att det är SANT! Min axel som gör ont, tån som jag sparkade till som nu håller på att utvecka hallux valgus, insomnia, den senaste pinan som sitter i höger höft... (trodde höftledsoperationer var för 80-åringar, men nu börjar jag ju undra). Dear Lord, det blir snart en bok om den här listan fortsätter utökas på det här sättet! Men som sagt var, denna invandraren utnyttjar såklart systemet och springer hos doktorn hela tiden. Fast egentligen önskar jag att jag slapp göra det, och vore i toppform hela tiden istället!
 
En annan sak som jag kämpat med denna vecka är ny tariff för vår el- och gasförbrukning. Man måste nämligen välja varje år, annars växlar det automatiskt till den dyraste standardavgiften. Så vrångt är det. Och inte är det lätt att förutspå marknaden heller. Körde lite på "Ole dole doff"-taktiken och hoppas det inte blir för jäkligt. Dyrare blir det i vilket fall, för naturligtvis höjer de priset lite smått, bara för att det är så roligt med förvirrade och förtvivlade kunder. Enda fördelen är att jag faktisk förstår elräkningen här, i motsats till Sverige där man undrar över hälften av avgifterna. 
 
Men, men, nu är det fredag, jag ska jobba kväll i en annan lokal än min vanliga och imorrn ska jag hjälpa till att dela ut goodie bags för Gudrun Sjödéns Pop Up Show. Hoppas på sol såklart!
 
 
Och utan nån som helst hänvisning till texten ovan så vill jag meddela att jag investerat i den hårborste av modellen ovan. Det är nog det bästa jag köpt i år. Trodde inte det var möjligt att kunna borsta ut mitt trasselhår på ett sånt enkelt sätt som man gör med denna mirakelgrej!
 
 
 

2015-12-01
12:14:00

Jul i stugan
Ja, när man inte ska fira jul hemma så får man faktiskt fuska och ta fram granen redan nu! Dessutom vill jag försvara mig med att det verkar ganska vanligt här att göra det lagom till första advent. Hur som helst, jag bestämmer att reglerna är såna och i söndags blev det både gran, stjärna och tomtar i lägenheten. Eftersom jag inte har djupa fönster (och de således inte lämpar sig för hängande adventsbelysning) och vi dessutom försöker undvika att spika i väggarna så hängde jag upp min pappstjärna i en golvlampa. Den syns ju nästan inte alls, ellerhur... men skit samma - den lyser väldigt fint och ger ett härligt mönster på väggen!