Lalla i London

2015-07-13
14:44:28

Back from the future
Jobbade igår. Kände mej sådär lagom söndagssugen på arbete, efter två festkvällar av lite olika karaktär, men som hade det gemensamma att de båda slutade runt 4-tiden på morgonen (den ena jobb, den andra flöt ut i fest efter jobb...). Så hade vi gäster som fick mej att tänka på att även om jag inte är densamma som jag var för 10 år sedan så finns det de som fortfarande bor i byn, har exakt samma livsstil och klädsmak (hello, fashion of 1998) som de alltid haft, tycker att de är coola rebeller som dricker öl på söndagar och klagar på burgaren för att det inte är frysta halvfabrikat från Sibylla (obs! inte direkt till mej, utan till kompisen, sådär lagom högt så jag ändå ska höra). Just då kände jag att jag gjorde rätt val. Inte för att jag tvivlat så värst ofta, men mitt i verkligheten just i det ögonblicket, då det här gänget som inkluderade personer jag inte gillar speciellt mycket satt där, så tänkte jag "så sjukt gôtt det är att jag kan välja att inte träffa dessa människor varje dag för resten av mitt liv".
 
Idag är jag ledig, har sovit lite för mycket, inte orkat fixa lunch utan ätit två mackor med salami och potatissallad för att det var vad jag hittade i kylen, och nu ska jag snart åka och träffa min ena kusin som skickade sms om att hon skulle passera samhället och ville passa på att fika. 
 
Over and out. 
 
 
Jag och hunden latar oss ute på gräsmattan
 

2015-07-10
15:33:40

Nu kör jag!
Tror ni det är gôtt att jag fått låna stora lillebrors bil? Svar: JA! När man bor i London är det så lätt och bra med transport mellan punkt A och punkt B (well, förutom när det är tunnelbanestrejk som igår = totalt kaos!). Dessutom slipper jag tänka på en bil som förr eller senare behöver lagas eller åka på service. Nu när jag är i Värmland har det varit tvärtom; sjukt jobbigt att vara beroende av andra för att ta sig ens till jobbet. Men nu har jag alltså bil, åtminstone i ett par veckor!
 
Nu ska jag KÖRA till jobbet:
 

2015-07-09
13:25:13

Lappsjuka
Är inne på min andra lediga dag i de värmländska skogarna. Gôtt rastlös. Har varit ute med hunden, ätit lunch och glott på Facebook och instagram. Borde kanske rensa mer bland alla mina lådor, men har ingen lust just nu. Alltså, det går bra att vara här när man jobbar, men nu när jag är ledig och andra jobbar så tänker jag på saker jag kunde ha gjort hemma. Fast å andra sida; det är strejk på tunnelbanan, så hade väl inte tagit mej så långt om jag varit i London...
 
Förresten, en sak till har jag gjort: klippt lugg. Själv. Den blev ett par centimeter för kort. Den växer väl ut. 
 
 

2015-07-06
11:32:44

Semester?
Ja, det verkar som om min blogg har varit på en liten holiday. Det var inte meningen, men jag har haft två problem; 1. tidsbrist och 2. jag bytte webläsare, glömde lösenordet och orkade inte fixa ett nytt (höjden av lathet skulle jag tro...). Om jag är tillbaks på allvar? Nja, vi får se, men ska göra mitt bästa. 
 
Så vad har hänt sen sist? 
Jag har jobbat och inte jobbat, fast ändå jobbat. Låter kanske konstigt, men när jag inte varit på cateringjobb eller guidat har jag planerat och fixar både med mina guidade turer och en Swedish Pop Up Market som jag hade tillsammans med min events partner. Tur att jag gillar arbete (och organisering ännu mer!) för så mycket roligt har det inte funnits varken tid eller pengar till. 
 
På cateringsidan har det varit en hel del ganska skoj grejer. Bland annat ett stort event med 800 matgäster, där jag fick vara floor manager - väldigt bra för mina framtida ambitioner. Så har jag serverat på en middag där prins Edward var gäst (seriöst; förföljer han mej? Först Chelsea Flower Show, sen va han tydligen i Sverige sist jag var här och nu på the Tower? Måste ta upp detta med Secret Service) och ett event där Bill Gates deltog. 
 
Nu har jag dock bytt storstaden mot lilla Torsby och strandrestaurangen vid Fryken. Kontraster, men på ett bra sätt. Tror jag. Haha, saknar redan London, men veckorna går nog fort! 
 
 
Bye, bye for now London!