Lalla i London

2015-06-18
07:51:58

Tiiiidigt
Alldeles för tidig morgon. På jobbet 20 minuter före jag ska börja, då jag missberäknade tiden för transport. Ingen kollega i sikte. Tänker på pengar. Är i businesskvarteren vid Canary Wharf. Här tjänar en del min månadshyra på en halvtimma, medans jag inte ens är säker på att jag fått ihop det som behövs på en hel månad. Aningens ångestframkallande. Men parken utanför jobbet är iallafall fin.


2015-06-10
10:37:21

Lalla i Värmland
Nu är det väl officiellt:
Jag ska hänga i Värmland i sommar. Åtminstone hela juli och halva augusti. Det är ju minsta sagt lågsäsong på catering i London under den tiden, så när möjligheten till jobb "hemma" (mitt gamla hemma alltså, för nu är ju London hem för mej) dök upp så funderade jag en kvart eller kanske två dagar, och sen tänkte jag "va tusan, man måste ju överleva och jobbet är kul". Nu har jag och min nya arbetsgivare kollat på schema och jag ska jobba, jobba, jobba, helst och gärna nästan hela tiden.
 
Har egentligen inte riktigt tid att sitta här och blogga. Har precis mailat en massa angående vår Swedish Pop Up Market. Har några säljplatser kvar som vi gärna vill fylla för att det ska bli så bra som möjligt såklart! Så måste jag fixa grejer med loppisen. Har fortfarande inte kollat lådorna med alla prylar ute i lillstugan, jag ska skriva ut och sätta upp lite affischer och hämta nyckeln till lokalen och försöka få med iallafall en säljare till, så det täcker åtminstone lokalhyran. Sen i eftermiddag ska jag åka till min mamma och leta mer grejer att sälja i de lådor jag har där, så jag har fullt upp. Innan det ska jag greja med min systers student åxå, så nog har jag fullt upp...
 
Sorry, men ska avsluta bloggen med två trista saker. Eller, ni skiter väl kanske i det, för det påverkar inte direkt världsproblemen som svält, krig och vem som vinner fotbolls-VM, men för mej är det dryyygt:
 
1. Byxorna jag skulle ha på födelsedagsfesten på lördag finns inte mer. Hade tvättat dem, hängt upp dem på tvättlinan ute, så blåste de ner och den där sat*** självgående gräsklipparen dödade dem. Klippte tusen små hål. Provade väldigt många brallor innan jag hittade ett par lagom dyra som passade min röv och nu är de trasiga, olagbara. Dret, som vi säjer i Värmland.
 
2. Min dator håller på att ge upp på allvar. Vet inte vilken sjukdom den har, men det är segare än segast och tackar nog snart för sej känns det som. Allt tar dubbelt så lång tid eftersom den ska tänka så mycket och det kan ta upp till 10 minuter att starta datorn och internet. Jomenvisst, jättebra, jag har ju en massa tusenlappar att köpa en ny för. Inte. Och jag MÅSTE ha en dator - det är mitt arbetsredskap!
 
 
Fina tjejer på studentbal i går kväll
 
 
 

2015-06-08
11:59:02

Semester?
Ja, eller nått. Jag är iallafall i Sverige. I Värmland. Och jag har inte officiellt någon arbetstid att passa, så man kan nog kalla det för semester. Fast jag måste ju jobba med mina egna projekt, och så ska jag fixa grejer till loppisen på lördag, ordna med studentgrejer och lite annat ditt och datt. Det kanske inte är min starka sida att vara "ledig" så hittar ju på en massa saker hela tiden haha.
 
Helgen va iallafall kul, speciellt lördagen då jag 1. fick åka raggarbil och 2. gick på skvallerförfest. Shit i môsen, holy macaroni och jisses Amalia, så mycket man missar när man inte är i Värmland så ofta. Tackar gudarna för facebook, men där informeras det mer om ens egna bravader och mindre kvalificerat skvaller om andra. Ibland hintas det om bullar i ugnar, bröllop, skilsmässor och annat smått och gott, men det kommer inte ens i närheten av en riktig skvallerorgie. TACK till mina informatörer!!
 
 
Den här fina bilen fick jag åka med på den trevliga, organiserade cruisningrundan. Gôtt.
 
 
 

2015-06-05
10:37:53

Jäv** flyg!
Just nu sitter jag på Gatwick Airport och känner mej mer än bara lite lagom trött och grinig. Min flight skulle avgå 9.20 men den har blivit framflyttad tre gånger. Hittills alltså. 

Efter att ha jobbat sent, sen hem och packat det sista och sovit 4 1/2h så gick jag upp tjugo över fem för att va ute i god tid. Redan på tågstationen fick jag första sms:et om försening och nu har jag fått två till. Flyttar de fram ytterligare så har jag troligen ingen skjuts från flygplatsen, då jag ska åka med ett band till en festival och de vill väl antagligen inte vänta. Så surt. Har dessutom redan köpt frukost, en tidning och en topp så misstänker att det kommer bli en dyr resa idag... 

Nu ska jag fundera på vilket som känns drygast med situationen. Troligen vinner det faktum att jag inte vet hur jag ska ta mej från flygplatsen...

2015-06-03
00:56:14

Skulle jag verkligen göra det här?
Haha, jag är verkligen crappy på att blogga. Tänker en massa på att "ja, det här ska jag skriva om" och så glömmer jag innan det finns på skärmen.
 
En annan sak som jag är dålig på är att packa. Borde göra det precis nu, men jag liksom drar ut på det. Hittar på en massa andra prylar att pilla med. Vissa grejer är sånt som jag faktiskt behöver göra. Som att fixa med vår Pop Up Market. Andra saker... Not so much. Som att titta på alla tre säsonger av Hart of Dixie (mest för att det ibland känns som om de filmat mitt före detta liv i smyg). Borde sluta titta, borde packa.
 
Okej, får balansera detta med nått jag är bra på: att hänga ute på stan (här plötsligt kom jag att tänka på att jag bodde i Hagfors och vi sa "ska vi gå på stan?" och i dagens läge känns det ju en aning futtigt att kalla det stället för "stan", i jämförelse menar jag... Well, tillbaks till ämnet:) Den senaste veckan har jag ränt runt en massa faktiskt, mest i affärer. Med det menar jag både jobb och shopping. I Covent Garden blandade jag nytta med nöje. Det finns verkligen så många söta små butiker i det området! En av mina retrofavoriter, Collectif, har en liten shop just i det området :-)