Lalla i London

2016-02-24
00:29:00

Den lila drottningen
Men ojoj, det börjar bli lite vardagsmat det här med att se de engelska kungligheterna. Först såg jag prins Edward; inte bara en utan två gånger inom loppet av bara ett par veckor. Sen susade prins Andrew förbi i samband med statsbesök från Kina och däremellan har jag sett ett antal bilar med poliseskort och visselpipsgubbar och annat som tytt på att det är nått högdjur på ingång. Så idag fick jag se drottningen i egen hög person. Hon kom susandes förbi i en bil med ganska odiskreta rutor och drottningflaggan på taket och där inne satt majestätet i all sin lila glans. Ett hattförsett huvud som vanligt och en syrenlila dräkt. Det var faktiskt lite coolt! Väl på jobbet skröt jag lite och min kollega googlade och fick fram en bild som liknar den här: 
 
 
Lizzie var tydligen på väg till Bond Street för att kolla hur det går med byggandet av den nya förbindelsen Crossrail (ja, typ tunnelbana). Linjen har blivit döpt efter drottningen själv - Elizabeth line - och såklart kommer linjefärgen vara lila. Ja du, Lisen, där fick du till det med färgmatchningen idag åxå. 
 
Det finns förresten stor chans alt. risk för att jag inom en snar framtid får se ytterligare en kunglighet, men det är så hemligt så det kan jag inte berätta här och nu. Istället ska jag avrunda blogginlägget och ägna mig år att googla och jämföra några fler mobiltelefonmodeller. Den jag har nu är hopplös. Hej å hå och hejdå. 
 
 
 

2016-02-20
20:25:30

Så oproduktivt det låter...
Man skulle kunna definiera det som skrivkramp. Eller brist på fantasi. Eller så har det verkligen inte hänt nått spännande som jag har lust att skriva om den senaste veckan. 
 
Idag hade jag tänkt söka en massa jobb. Mitt kontrakt tar ju liksom slut den sista april och vi stänger redan vid påsk, vilket är ynka fem veckor bort. Visserligen har jag fortfarande kvar möjlighet till timmar hos min agentur, men jag behöver ett riktigt jobb. Ett sånt som betalar hyra och räkningar och som man sen får en slant över från. Drömmen vore såklart att få planera event och det är framför allt sånt som jag söker. Har ju iallafall fått lite mer erfarenhet med mitt nuvarande jobb. Så idag skulle jag alltså toksöka. Jag skickade iväg en ansökan. EN! Fast den jobbade jag länge med och sen har jag faktiskt gjort lite research på en massa ställen som jag är intresserad av. Nya tag imorrn helt enkelt!
 
Nu ska jag fortsätta på min något ohälsosamma väg och vräka i mig Wotsits - Englands svar på ostbågar. Eller ostkroker som vi säger i Värmland. Japp, så får det bli (efter en pizzamiddag och choklad tidigare under eftermiddagen...). Så ska jag kolla på en annan med skrivkramp, nämligen Shakespeare in Love. Såg den på bio, men det var ju när den va ny på 1500-talet...
 
 
Män dä äjju ostkroker!
 

2016-02-14
22:23:31

Opp och ner, ner och opp
Det har hänt några sorgliga och en del tråkiga saker denna veckan, och jag har jobbat hårt för att vara glad och positiv, så behövde verkligen en helg i soffan med Gossip Girl (har inte sett hela serien utan bara följt kortare perioder tidigare men nu kollar jag på netflix). Avbröt bara för en sak och det var att träffa härliga Elin och hennes sambo. Jag har känt Elin i hela hennes liv och det var verkligen supertrevligt och totalt värt att åka till andra sidan stan för middag och lite barhäng. Idag har dock den här damen åter parkerat arslet i den redan nämnda soffan och bara chillat.
 
Har faktiskt inget mer att berätta. Jo, en sak kanske: jag har fått en eventuell företagsidé, och började med en liten enkät. Behöver fundera MASSOR mer innan jag ens vet om det är genomförbart och lönsamt, men har iallafall lagt ner bollen på gräsmattan, så får vi se om det blir nån kickoff...
 
 

2016-02-10
01:30:00

Klagovisa från en trött tant
Nu har jag varit så klämkäck och positiv så länge, så idag var det dags att bli lite bitch igen. Först blev jag sjukt irriterad på den där pissmyran till andrekock som alltid ska klaga på precis allt. När jag tänker efter så har jag aldrig hört honom säga nått trevligt till mej. Ibland säger han inte ens hej. Är det nått som går fel så är det alltid mitt fel, till och med när det är han som klantat sig. Och när det är min manager som missat nått igen (som idag) så är det jag som skyller ifrån mej, fast det var jag som upptäckte felet och rättade till det. Det är rent otroligt hur en liten ynkling som han orkar ha så mycket negativ energi. Häck, väck, fula troll. 
 
Sen lackade jag på en människa som agenturen skickat som servitris. Hon försöker egentligen sitt bästa, men hennes engelska är ganska undermålig och hon förstår inte instruktioner speciellt bra. Jag försöker förklara enkelt och på olika sätt, men det hittar inte fram ôm en säjjer så. Ber man henne att INTE göra en sak så gör hon den ändå, för hon vill så gärna visa att hon vill jobba, men för mej är det tidskrävande att säga till upprepade gånger och få fel saker gjorda. Dessutom är hon världsseg. Torkar en tallrik i femton sekunder, när det egentligen behövs bara behövs tre sekunder. Har man en stapel med 70 fat så tar det liiiiiite väl mycket extra tid. 
 
Imorrn ska jag vara JÄVLIGT POSITIV igen!!!
 
 
Inte för att den här bagen har nått med texten att göra, men skulle vilja ha en. 
Passar mej perfecto! Finns på notonthehighstreet.com. 
 
 

2016-02-06
15:31:00

Se hit - HELA LISTAN!
Är ni beredda? Nu kommer den! Hela listan! Eller nästan iallafall. Lite hemlisar får jag ha ändå!
 
För nån månad sedan började jag ju knåpa på en lista över saker jag vill ska hända under 2016. Det blev faktiska TVÅ listor. Den ena har rent personliga mål (som att få ett nytt jobb med bättre betalt när min tidsbegränsade anställning upphör) och de spar jag lite för mig själv just nu. Den andra handlar om olika typer av upplevelser som jag vill prova/se/göra. Här kommer tio-i-topp, dock utan rangordning på hur gärna jag vill det och när det ska ske. Eller förresten, punkt 1 är faktiskt den viktigaste, för det är något som velat göra sååå länge (typ i 15 år!) så nu måste det bara hända! Så här är den, listan:
 
1. Åka till Skottland. Anledningen till att det tagit så lång tid utan resultat är att jag letat efter det perfekta resesällskapet och jag tror faktiskt att jag inte hittar det. Istället är jag numera inställd på att gärna åka tillsammans med någon, men vi kan samtidigt dela på oss och göra det vi vill var för sig om det behövs. Så nu har jag bestämt mej för att boka resa så fort jag fått min nästa lön!
 
2. Dricka drinkar uppe i the Shard.
 
3. Besöka Dennis Severn House
 
4. Prova restaurangen på top floor i National Portrait Gallery och/eller någon cool rooftop bar/restaurang.
 
5. Gå på ett speakeasyevent. 
 
6. Besöka antingen Hever Castle eller Windsor Castle (eller båda)
 
7. Heldag i Richmond med långpromenad i parken och se hjortarna.
 
8. Gå på Afternoon Tea där det ingår champagne (eller möjligen Prosecco eller Cava, bara det är obegränsat!).
 
9. Åka på en dagstur till beachen, kanske Brighton eller nån annan kuststad inte alltför långt från London.
 
10. Ta en pint på en Gordon Ramsey-pub. Narrow kanske?
 
Det låter väl som en trevlig lista? Bara roliga saker att se fram emot och nu är det bara lite sällskap som fattas. Fast en del av sakerna kan jag ju faktiskt göra helt själv. Haha, eller jag kan väl göra ALLT på egen hand, men det är roligare att dela upplevelser med nån kompis. 
 
Klart slut, nu ska jag boka kuligheter!
Förresten, följ mig på facebook så du inte glömmer att kolla min blogg och mina bra och dåliga inlägg: 
https://www.facebook.com/lallailondon/
 
 
Jag tänker att Jamie Fraser, min hjälte från Outlander, dyker upp när jag är i hans hemtrakter.
Ja, jag tror det nästan säkert kommer att hända! Fast han måste raka sig lite.

2016-02-01
20:50:57

Sevärdheter
Hej. 
Det här är mitt nygamla, positiva jag. Det tar mig ca 11-12 minuter att gå mellan jobbet och tunnelbanestationen vid Embankment. Slutade redan kl 5 idag, traskade glatt iväg och när jag stoppade handen i fickan för att ta fram mitt travelcard så upptäckte jag att jag glömt mobilen på jobbet. Så jag fick knalla vägen tillbaks, hämta luren och gå tillbaks igen. Först tänkte jag givetvis "jaha, det va 25 bortslösade minuter av mitt liv" (ja, inkluderat att gå in på jobbet och hämta dreten), men så kom jag på att det givetvis var MOTION och det ska ju vara nyttigt säjs det. Så då blev det helt plötsligt positivt. OCH jag hann hem till Emmerdale så allt var frid och fröjd. 
 
På tal om promenad till och från jobbet. Det är faktiskt ganska häftigt när jag tänker efter. Ja, inte grejen att jag går denna sträcka varje dag, dvs motionerar utan att anstränga mig, även om jag ju som ni (kanske) vet är ganska lat. Nej, det som är lite coolt är sakerna jag ser efter vägen: Buckingham Palace, Big Ben, London Eye, Trafalgar Square. Varje dag passerar jag i närheten av världskända landmärken. Sånt som en del drömmer om att se i åratal, kanske hela liv. Jag ser dem varje dag. Jag är så stolt över min fina stad!
 
 
Ett av lejonen på Trafalgar Square och med stor sannorlikhet turister i lustiga hattar.